Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayımlandı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni “Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Yönetmelik, şekerlerin hazırlık süreci, işlenmesi, depolanması ve piyasaya sunulmasına yönelik ürünlere ilişkin kuralları ve prensipleri belirlemektedir.
Yapılan değişiklikle birlikte, tebliğ kapsamındaki ürünlerin etiketlenmesi konusunda belirli düzenlemeler getirilmiştir.
Buna göre, “dekstroz veya dekstroz monohidrat”, “dekstroz veya susuz dekstroz”, fruktoz, “glukoz şurubu veya glukoz-fruktoz şurubu veya fruktoz-glukoz şurubu” ve “kurutulmuş glukoz şurubu veya kurutulmuş glukoz-fruktoz şurubu veya kurutulmuş fruktoz-glukoz şurubu” gibi ürünlerin piyasaya sunulurken, ürün adlarından sonra elde edildikleri kaynağın da parantez içinde belirtilmesi zorunlu hale getirilmiştir.